Despre pantofii viitoarelor mirese – intre clasic si modern

Traditia spune ca viitoarea mireasa trebuie sa se imbrace in alb. Desi despre incaltaminte referintele de acest gen sunt vagi, cel putin, din punct de vedere estetic calea cea mai facila dicteaza o potrivire de ton intre pantofi si rochie. Deci albul este la scara larga alegerea cea mai frecventa.

Se pot intelege insa si preferintele celor care opteaza pentru pantofi colorati, fie din ideea de a fi nonconformiste, fie pentru ca isi doresc un stil contrastant intre rochia alba si incaltaminte, caz in care ambele elemente sunt puse in evidenta.

Povestea pantofului de mireasa

Exista o sumedenie  de traditii legate de incaltamintea miresei. In plan simbolic, se credea ca incaltamintea chiar joaca un rol important privind pasii facuti pe drumul vietii. Se spunea spre exemplu ca mireasa nu trebuie sa aiba pantofi decupati in fata, caci ii fuge norocul, ca nu trebuie sa isi schimbe pantofii pe durata evenimentului pentru  ca la fel de repede va schimba si sotul. Alte variante amintesc de o moneda ascunsa in pantof pentru noroc si fericire in viata femeii casatorite sau de notarea pe talpa pantofului numele fetelor necasatorite. Ce nume nu se stergea pana la final de eveniment era si urmatoarea cu sansa de a fi mireasa.

De la loc la loc sunt numeroase povesti despre incaltamintea potrivita pentru o mireasa. Desigur ca multe dintre ele nici nu se mai pastreaza. Insa ce a ramas ca litera de lege tine de albul impecabil sau de pantofii deosebiti cu acest ton de nonculoare. Poate ca si cu ideea ca este singura sansa de a purta acest tip de incaltaminte, multe dintre mirese sunt dornice sa opteze pentru clasica varianta.

Optiuni si alternative

Cert este ca in ziua nuntii orice mireasa isi doreste sa arate impecabil. Insa cand nu exista o obisnuinta in a purta tocuri, este recomandat sa nu se realizeze experimente tocmai in aceasta zi. Este o arta si mersul pe tocuri, caci din toata aceasta poveste, privitorii trebuie sa retina imaginea feminina, gratia acesteia, nu un mers chinuit.

Pentru cele care isi doresc incaltaminte de tip tocuri inalte, 10 cm este un maxim recomandat. Se poate alege pantoful cu platforma, intrucat sunt si inalti insa usori de purtat si nu ingreuneaza mersul. Cu un toc de 8 cm, ceva mai modest, orice mireasa poate sa straluceasca, fiind si eleganta si  in tiparele clasice – se spune ca eleganta fara tocuri nu se poate.

Alb, ivory, crem, bej, nude – la capitolul culoare, albul nu este o singura optiune. Auriu, sclipici, paiete si multe alte optiuni sunt alternative poate mai estetice. Aici tine si de gusturi sau de ceea ce permite tinuta. Daca este vorba de o rochie incarcata cu tot felul de elemente decorative, poate ca incaltamintea mai simplista este de preferat.

Incaltamintea trebuie sa ofere confort, stabilitate si stil. Chiar si in varianta simplista de design, incaltamintea aleasa trebuie sa exprime acea apartenenta la stilul elegant. Recomandam in acest sens texturile de piele naturala, innobilata de modele unice, stil perlat sau cu note subtile metalice, stralucitoare, sidefati. Din punct de vedere practic, pantofii cu inchidere in bareta ce inconjoara glezna sunt si cei preferati, dar si varii modele de sandale pot fi de acest gen.

Dispunem de marimi incepand cu 33 si pana la 40. Incaltamintea pe care o punem la dispozitie pentru viitoarele mirese este din piele naturala, calitativa. Ti-am prezentat cateva repere despre ce stiluri de pantofi si sandale ce le includem la categoriile de incaltaminte pentru mirese. Alegerea este insa a ta, conform cu ce iti este pe plac si ce se incadreaza in bugetul propus.

Te asteptam in cadrul paginii noastre pentru a descoperi intreaga colectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =

Suna-ne
Contact